0
VARUKORGEN

Färg en central del i 2019 års trender

Färg är en central och viktig komponent när trendspanaren Stefan Nilsson presenterar de stora trenderna för 2019 och han illustrerar det med Alcrokulörerna: Vattenblänk, Paris, Tystnad, Purple flock, Ljuvlig, Galon och Zenit. Kulörerna ingår i Alcros ad.balans- och ad.inredningskollektion.

Witch Craft

Den här trenden hämtar inspiration från slottslika miljöer och 80-talets häxfilmer. Den har mörkare nyanser i mustig lila, ockulta detaljer och nya alternativa material. Även blanka material och mycket vit metall syns här. Trenden lyfter kreativitet och personligt skapande. Här finns mycket historiska referenser, mönstrade ytor, fjädrar och fransar.

Resting Neutrals

Här skapas en lugn oas där vi får mer tid till att umgås med varandra och mindre tid för mobiler och skärmar. Trenden innefattar ljusa miljöer med intim känsla och neutrala  färger och textilier i flera lager. Gränserna mellan konst och design suddas ut, och vi inreder med framtidens antikviteter som kan ärvas. I rummet finns inslag av keramik, sand, jord och torkade växter.

Africa Activism

Trenden har uppstått ur resande och inspiration därifrån. Vi ser en variant på kolonial design och estetik med mörka träslag. Trenden präglas av rå natur med betong, sten, bränd keramik och rep. Mönstren är symmetriska med etniska detaljer, patinerat och broderat. Starka kvinnor som representerar etnisk mångfald är en förebild och inspirationskälla. Aktivismen framkommer i stödet till varumärken som tar ställning.

Evolving Elvis

En färgglad och poppig trend med referenser till 60-talet och material som gummi och färgat glas. Här finns en positivitet och naivitet som påminner om ungdomar som gör revolt. Den uttrycksfulla trenden innehåller överraskningar och oväntade färgklickar på oväntade ställen, som gör oss glada och får oss att glömma det jobbiga i omvärlden.

Sustainable Sundays

En trend med stort fokus på hållbarhet och medvetenhet i förhållande till framtiden och klimatet. Här finns en växande nyfikenhet och en strävan att välja nya miljövänliga material, samt ett fortsatt intresse för avfallshantering. Trenden framhåller varumärken som har gjort olika förändringar för en miljövänligare värld och handel.